Sfaturi de design web pentru a vă ajuta site-ul să câștige mai mulți bani

Sfaturi de design web pentru a vă ajuta site-ul să câștige mai mulți bani

Ai creat un site web pentru noua ta afacere și primește mult trafic.

Există o singură problemă: nu câștigă bani.

Când acesta este cazul, este timpul să aruncați o privire lungă asupra calității designului dvs. web. Aspectul și designul site-ului dvs. au un impact uriaș asupra sumei de bani pe care o puteți câștiga.

Afectează totul, de la rata de respingere la conversii și până la linkurile către site-ul dvs. – toate acestea contribuind într-un fel la rezultatul final.

Acest articol va acoperi nouă sfaturi importante la care puteți începe să lucrați chiar acum pentru a vă ajuta site-ul să câștige mai mulți bani.
9 sfaturi de web design de urmat pentru rezultate maxime

Practic, fiecare site web poate aduce unele îmbunătățiri experienței utilizatorului și, prin extensie, generarea de venituri.

Maximizarea veniturilor pe site-ul dvs. este un proces continuu. Există întotdeauna altceva pe care poți face pentru a-i face pe vizitatori mai fericiți și pentru a crește profitul.

Cele nouă sfaturi pe care le-am subliniat mai jos sunt un loc excelent pentru a începe, dar iată câteva alte moduri prin care vă puteți inspira pentru a vă îmbunătăți site-ul.

Sondajează-ți clienții: întreabă vizitatorii și clienții despre satisfacția lor față de site-ul tău actual. Puteți face acest lucru prin sondaje la fața locului sau personalizate pentru a afla ce îmbunătățiri ar dori să vadă vizitatorii dvs. Luați în considerare să oferiți o reducere sau un alt stimulent pentru a obține feedback mai valoros.
Învățați-vă despre design web: utilizați o resursă gratuită precum StuDocu pentru a afla mai multe despre principiile de design web pe care le puteți încorpora în site. Citiți articole, urmăriți prelegeri și răsfoiți unele dintre site-urile dvs. preferate pentru a afla ce face ca un site să iasă în evidență față de altul.
Obțineți o perspectivă expertă: în timp ce angajarea unui designer web profesionist sau a unei agenții creative poate avea un preț ridicat, această abordare prezintă adesea o rentabilitate bună a investiției. Dacă doriți să aduceți cu adevărat site-ul dvs. la următorul nivel în ceea ce privește experiența utilizatorului și generarea de venituri, un ochi expert poate face minuni.

Dacă aveți nevoie de un impuls pentru site-ul dvs. acum și nu mai târziu, continuați să citiți pentru a afla sfaturile noastre de top pentru design web care vă vor ajuta site-ul să câștige mai mulți bani.

  1. Prioritizează viteza site-ului

Ni s-a întâmplat tuturor: dați clic pe un link și așteptați să se încarce… și continuați să așteptați… și așteptați… până când renunțați și mergeți să găsiți un alt site care se încarcă mai repede.

Nimic nu face ca un vizitator să sară mai repede decât un site web cu încărcare lentă. De fapt, 47% dintre utilizatori revin după ce au vizualizat o singură pagină de pe un site.

Aceasta înseamnă că viteza site-ului este o parte esențială a îmbunătățirii designului dvs. web.

De obicei, sugestiile se vor concentra pe optimizarea imaginilor și reducerea codului JavaScript sau CSS inutil.

Dacă nu sunteți un designer sau un dezvoltator web profesionist, această listă ar putea părea mult jargon. Puteți angaja un dezvoltator web pentru ajutor în rezolvarea acestor probleme.

Îmbunătățirea vitezei site-ului este un proces constant. Întotdeauna va exista ceva ce poți face pentru ca site-ul tău să ruleze mai repede. Încercați să rezervați timp în fiecare săptămână sau lună pentru a efectua verificări ale vitezei site-ului și pentru a face îmbunătățiri continue.

  1. Folosiți titluri descriptive, centrate pe cuvinte cheie

Titlul paginii tale de pornire este primul lucru care atrage atenția cititorilor tăi. Ar trebui să-i atragă imediat și să-i spună că sunt în locul potrivit.

Pentru a face acest lucru, conținutul dvs. de titlu ar trebui să includă două părți: cuvinte cheie SEO și un limbaj descriptiv puternic.

Cuvintele cheie sunt modalitatea dvs. de a-i face cititorului să știe că site-ul dvs. este relevant pentru ceea ce tocmai au introdus pe Google. De asemenea, ajută motoarele de căutare să înțeleagă și să clasifice site-ul dvs. Limbajul descriptiv spune vizitatorilor dvs. de ce ar trebui să rămână pe site-ul dvs. în loc să viziteze un concurent. De obicei, limbajul descriptiv evidențiază punctul unic de vânzare al companiei dvs.

Aruncă o privire la acest exemplu pentru un plugin pentru constructorul de site-uri WordPress.

„WordPress page builder” este cuvântul cheie. Este foarte probabil ca utilizatorii să fi căutat această expresie sau o variantă. Vederea acestor cuvinte în titlu îi ajută pe vizitatori să știe că au găsit ceea ce caută.

Apoi, „superputeri de proiectare” oferă o descriere captivantă a ceea ce va găsi vizitatorul dacă folosește acest produs. Este captivant și incitant, lăsând utilizatorii să își dorească mai mult.

Este important ca limbajul descriptiv din titlul dvs. și din alt conținut al site-ului web să reflecte marca dvs. Adresați-vă nevoilor specifice și punctelor dureroase ale publicului dvs. țintă cu fiecare ocazie.

De exemplu, ați putea lua în considerare să vă subliniați prețurile mici în comparație cu concurenții sau să oferiți dovezi sociale pentru a demonstra că sunteți un jucător de încredere în această nișă.

  1. Valorificați ierarhia vizuală

Gândiți-vă la unele dintre cele mai eficiente design-uri de site-uri web pe care le-ați văzut.

Cum au subliniat web designerii conținutul cel mai important? Cum ați înțeles, ca vizitator, cum toate piesele sunt legate între ele?

Există un principiu simplu: ierarhia vizuală.

Cu ierarhia vizuală, designerii web folosesc dimensiunea, culoarea, proximitatea și alte principii pentru a demonstra importanța anumitor elemente sau conținut de site.

Ierarhia vizuală cuprinde un set complex de concepte pe care se bazează foarte mult designerii web profesioniști. Dacă utilizați un constructor de site-uri web sau proiectați un site web prin alte mijloace, puteți folosi unele dintre aceste sfaturi pentru a încorpora ierarhia vizuală în designul dvs. web.

Utilizați dimensiunea și culoarea pentru a evidenția conținutul important: cele mai mari elemente sunt cele mai importante în ierarhia vizuală. Luați în considerare modul în care imaginea și dimensiunea fontului le spun cititorilor ce este important. De asemenea, puteți folosi culori mai luminoase sau culori de accent pentru a sublinia elementele vizuale.
Așezați elementele înrudite unul lângă celălalt: utilizatorii înțeleg intuitiv că elementele plasate în imediata apropiere sunt conectate. Utilizați acest lucru în avantajul dvs. pentru a ajuta vizitatorii să facă conexiuni despre produsele și serviciile dvs.
Includeți o mulțime de spațiu alb: ar putea fi util să înghesuiți cât mai mult conținut posibil pe site-ul dvs. web, dar atunci când faceți acest lucru, riscați să vă copleșiți vizitatorii. În schimb, utilizați spațiul alb sau absența elementelor vizuale pentru a sublinia imaginile, titlurile și alt conținut.
Alegeți culori similare pentru a evidenția concepte înrudite: cum ar fi proximitatea, culoarea îi ajută pe vizitatori să conecteze idei pe o pagină web sau chiar pe un întreg site. Luați în considerare utilizarea anumitor culori pentru a identifica categorii de produse sau alegerea unei anumite culori pentru a evidenția ofertele și vânzările. Aflați despre teoria culorilor pentru a vă ajuta să alegeți cele mai bune culori pentru site-ul dvs.
  1. Respectați aspectele standard

Cu mai mult de un miliard de site-uri web, ați putea fi tentat să creați ceva cu totul unic, astfel încât să puteți ieși în evidență.

Majoritatea utilizatorilor de internet au ajuns să se aștepte la anumite tipuri de layout-uri pe majoritatea site-urilor web. Elementele asimetrice, fonturile nepotrivite sau alte elemente vizuale neobișnuite pot provoca confuzie. Este în interesul tău să oferi utilizatorilor un aspect pe care îl așteaptă. Apoi, puteți folosi conținutul pentru a le arăta ceea ce vă face o alegere mai bună decât concurenții dvs.

Aruncă o privire la acest exemplu dintr-o soluție software pentru semnarea documentelor.

Deși aceasta este doar o parte a paginii de pornire, puteți vedea cum acest site folosește secțiuni clar definite pentru a transmite informații importante vizitatorilor.

Site-ul oferă informații în ordinea importanței. Pe măsură ce vă deplasați prin pagină, site-ul își construiește treptat cazul pentru produsul său. De asemenea, observați cum site-ul folosește o paletă de culori consistentă și subtitluri atrăgătoare pentru a vă menține implicat?

Aspectul acestui site web este previzibil – și acesta este un lucru bun. Compania face un argument pentru produsul său prin conținutul site-ului, care este mult mai eficient.

  1. Asigurați-vă că conținutul dvs. este adaptat pentru dispozitive mobile

Șaizeci și patru la sută din tot traficul web are loc acum pe un dispozitiv mobil, iar acest procent crește doar în fiecare an. În plus, acum Google indexează și clasifică site-urile web pe baza versiunii mobile a site-ului.

Pe scurt, ar trebui să luați în considerare versiunea mobilă a site-ului dvs. web drept versiunea principală.

Pentru a înțelege modul în care site-ul dvs. funcționează în prezent pe dispozitive mobile, utilizați instrumentul Google de testare pentru dispozitive mobile pentru a genera sugestii de îmbunătățire. La fel ca instrumentul Page Speed ​​Insights discutat mai sus, testul pentru dispozitive mobile va identifica anumite probleme pe care le puteți remedia pentru a îmbunătăți performanța.

În general, puteți folosi aceste sfaturi de design web pentru a vă optimiza site-ul web pentru utilizatorii de dispozitive mobile:

Utilizați design web responsive: designul responsive ajustează automat scara și rezoluția site-ului dvs. web în funcție de dispozitivul care îl accesează. Datorită recomandării Google, designul web receptiv este de obicei parte a pachetului standard cu constructorii de site-uri web sau companiile de design web.
Faceți site-ul dvs. mobil și site-ul desktop identice: utilizatorii ar trebui să aibă aceeași experiență pe site-ul dvs., indiferent dacă îl accesează prin laptopuri, tablete sau smartphone-uri. Va trebui să includeți exact același conținut pe ambele versiuni ale site-ului dvs.
Scapa de ferestrele pop-up. Anunțurile pop-up și anunțurile intercalate sunt destul de enervante pe desktop, dar sunt un coșmar pe dispozitivele mobile. Eliminarea acestor funcții ajută la reducerea timpului de încărcare, ceea ce ține utilizatorii mai mult timp și îmbunătățește rata de respingere.
  1. Eliminați filele și cutiile de acordeon

Organizarea conținutului în spatele filelor sau al casetelor de acordeon vă poate face site-ul să se simtă îngrijit și curat. În plus, Google a confirmat recent că conținutul ascuns ca acesta va fi în continuare citit și indexat de motorul de căutare.

În ciuda acestor avantaje, conținutul ascuns prezintă un risc uriaș: ce se întâmplă dacă vizitatorii tăi nu îl văd?

Cheia pentru designul web care vă aduce bani este să vă fie cât mai ușor posibil pentru vizitatori să vă vadă și să vă înțeleagă conținutul. De fiecare dată când trebuie să facă clic, veți pierde câțiva clienți potențiali.

Dacă aveți o mulțime de conținut care se dovedește dificil de organizat și de navigat eficient, luați în considerare adăugarea de navigare laterală, ca în acest articol despre software-ul de management de proiect.

Navigarea laterală oferă o imagine de ansamblu clară a tot ceea ce utilizatorii pot găsi pe pagină. În loc să ascundă conținutul în spatele acestor subtitluri, fiecare titlu funcționează ca un link de salt pentru a aduce utilizatorul direct la acea secțiune a paginii.

Având în vedere că articolul are peste 5.000 de cuvinte, această configurație economisește utilizatorilor multă defilare. Și economisirea de timp pentru utilizatori înseamnă adesea o șansă mai mare de a genera mai multe venituri din ei.

  1. Evitați fotografiile de stoc proaste

Cu toții am văzut site-uri web cu fotografii de stoc care sunt de calitate scăzută, irelevante sau pur și simplu ciudate.

Când te bazezi prea mult pe fotografii de stoc proaste, este posibil ca utilizatorii să nu ia site-ul tău la fel de în serios. S-ar putea să pari neprofesionist sau pur și simplu nu la fel de experimentat ca concurenții tăi.

Pentru a evita aceste asocieri, utilizați fotografii sau imagini personalizate ori de câte ori este posibil. Adăugarea acelei atingeri personale și unice poate face o mare diferență.

Deși ilustrațiile personalizate și fotografiile profesionale pot fi costisitoare, ele merită adesea investiția. Dacă un astfel de proiect la scară largă este în afara bugetului dvs., luați în considerare angajarea unui fotograf independent pentru a face fotografii de produs sau de personal pentru a le include pe site-ul dvs. web.

Uneori, fotografiile de stoc pot fi singura ta opțiune. Dacă trebuie să utilizați fotografii de stoc, urmați aceste sfaturi pentru a alege fotografii de înaltă calitate:

Asigurați-vă că fotografiile sunt bine iluminate, bine încadrate și de înaltă rezoluție
Evitați fotografiile cu îmbrăcăminte, tehnologie sau alte caracteristici învechite
Includeți oameni în loc de obiecte ori de câte ori este posibil
Potriviți paleta de culori sau tonul fotografiilor dvs. cu restul esteticii site-ului dvs
  1. Folosiți un limbaj simplu și eliminați jargonul

Pe măsură ce scrieți conținut pentru site-ul dvs. web, este ușor să intrați în jargonul industriei. La urma urmei, cunoașteți dezavantajele produsului sau serviciului dvs. mai bine decât oricine.

Pe de altă parte, vizitatorii site-ului dvs. nu vor avea nicio idee despre ce vorbiți.

Pentru a crea cel mai eficient design de site web, trebuie să vă traduceți expertiza într-un limbaj simplu pe care publicul țintă îl poate înțelege. Pentru a face asta, va trebui mai întâi să dezvolți o înțelegere profundă a publicului respectiv. Apoi, vă puteți adapta conținutul la preferințele lor.

Iată un exemplu rapid. O versiune plină de jargon a titlului acestui articol ar putea fi cam așa:

9 principii de web design pentru a genera mai multe venituri pentru cea mai recentă afacere

În schimb, am optat pentru:

9 sfaturi de design web pentru a vă ajuta site-ul să câștige mai mulți bani

Ambele titluri au același sens, dar al doilea este mai accesibil și mai ușor de înțeles pentru utilizatorul obișnuit.

  1. Împrăștiați-vă butoanele CTA

Dacă vrei să câștigi bani din site-ul tău, trebuie să-i ceri utilizatorilor. În designul web, acest lucru vine de obicei sub forma unui buton de îndemn (CTA).

Butoanele CTA sunt de obicei într-o culoare contrastantă și folosesc cuvinte puternice de acțiune. Iată câteva exemple de CTA bune, orientate spre acțiune:

Cumpără acum
Rezervați o demonstrație gratuită
Inscrie-te
Obțineți oferta

Mulți designeri web noi fac greșeala de a lipi un buton CTA în partea de sus sau de jos a fiecărei pagini. Cu această abordare, pierdeți o mulțime de oportunități de a capta clienți potențiali și de a genera mai multe venituri.

Când un CTA este doar în partea de sus a paginii dvs., vizitatorii nu au avut încă șansa să decidă dacă doresc să facă o achiziție. Probabil că vor derula peste el pentru a afla mai multe, dar dacă nu pot găsi un alt CTA, pot pleca fără să facă o achiziție.

Lipirea unui CTA în partea de jos prezintă problema opusă. Dacă vizitatorii nu derulează până la capăt, nu vor vedea cum pot lua măsuri.

În schimb, este inteligent să încorporezi butoane CTA la intervale regulate pe pagina ta. Nu doriți să copleșiți vizitatorii, dar între două și cinci butoane CTA le vor oferi vizitatorilor șansa adecvată de a converti.

Aruncă o privire la acest exemplu de CTA dintr-un articol despre găsirea celor mai bune companii PEO. Într-un articol de 3.000 de cuvinte, există trei dintre aceste CTA-uri situate în puncte strategice.

Aceste butoane CTA oferă cititorilor o mulțime de oportunități de a lua măsuri. Datorită culorii butonului portocaliu strălucitor, acestea ies în evidență pe măsură ce cititorul derulează prin pagină. Luate împreună, aceste elemente CTA generează o șansă mai mare pentru utilizatori de a efectua conversii în timp ce parcurg acest articol.

Aceste butoane CTA oferă cititorilor o mulțime de oportunități de a lua măsuri. Datorită culorii butonului portocaliu strălucitor, acestea ies în evidență pe măsură ce cititorul derulează prin pagină. Luate împreună, aceste elemente CTA generează o șansă mai mare pentru utilizatori de a efectua conversii în timp ce parcurg acest articol.
Concluzie

Există întotdeauna ceva ce poți face pentru a oferi vizitatorilor site-ului tău o experiență mai bună. La sfârșitul zilei, acest lucru vă va ajuta să câștigați mai mulți bani din prezența dvs. online.

Indiferent dacă sunteți un blogger afiliat, un furnizor SaaS în ascensiune sau un centru de comerț electronic consacrat, merită să aruncați o privire asupra modului în care puteți îmbunătăți experiența utilizatorului pe site-ul dvs.

Cu aceste sfaturi de design web, veți avea un început excelent oferind o experiență mai bună a site-ului web și sporind profitul.

Leave a Reply