Sfaturi pentru design de site-uri web pentru întreprinderile mici

Sfaturi pentru design de site-uri web pentru întreprinderile mici

Designul site-ului dvs. este adesea prima impresie pe care vizitatorii o au despre afacerea dvs. Iată cum să vă asigurați că este unul bun.

Designul site-ului dvs. este o componentă cheie a prezenței dvs. de marketing online. Un site web bine conceput poate transmite profesionalism și poate asigura clienți repetați, făcând informațiile clare și ușor de găsit. În acest articol, veți afla de ce este important designul site-ului web, veți citi sfaturi pentru proiectarea unui site web de afaceri bun și veți vedea exemple din afaceri reale cu design de site web excelente.


De ce este important designul site-ului web?

Designul site-ului web este un aspect incredibil de important al marketingului cu succes al afacerii tale. Site-ul dvs. este adesea locul unde vă faceți prima impresie clienților și unde aceștia vor merge de obicei pentru a găsi informații despre afacerea dvs.

„Un site web funcționează cel mai bine atunci când servește atât afacerii, cât și vizitatorului”, a spus Adriane Galea, fondatorul CEO The Beach Bum. „Pentru afacere, ar trebui să aibă îndemnuri clare la acțiune și să ajute la transformarea traficului în clienți, clienți potențiali și așa mai departe. Pentru vizitator, ar trebui să ofere o soluție ușoară la problema sau întrebarea lor.”

Iată șase motive pentru care designul site-ului web este important:
Stabilește prima impresie

Când clienții ajung pe site-ul dvs., ei vor face o judecată în primele secunde pe baza aspectului și designului site-ului dvs., așa că ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a vă asigura că prima impresie este una bună.

Dacă site-ul dvs. este vădit depășit, neorganizat sau neatrăgător, clienții vor fi opriți și își vor duce afacerea în altă parte.
Îmbunătățește SEO

Elementele de design site-ul dvs. vor influența eforturile dvs. de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO) prin determinarea modului în care site-ul dvs. este clasat pe motoarele de căutare precum Google. Designul site-ului dvs. afectează modul în care și locul în care publicați conținutul pe site-ul dvs., ceea ce, la rândul său, determină modul în care motoarele de căutare accesează cu crawlere și indexează site-ul dvs. În plus, codul dvs. ar trebui să fie prietenos cu SEO pentru a vă asigura că paginile dvs. web apar în căutări.


Setează tonul pentru serviciul clienți

Așa cum clienții îți vor judeca afacerea pe baza primelor impresii despre site-ul tău web, ei vor judeca și calitatea serviciului tău pentru clienți. Dacă nu v-ați gândit și nu ați lucrat cu atenție în designul site-ului dvs., probabil că nu veți depune prea mult efort pentru a vă ajuta clienții. Vrei ca site-ul tău web să fie luminos, modern și primitor, cu informații de contact ușor disponibile.


Construiește încredere

Înșelătoriile, hackerii și informațiile greșite abundă pe internet, așa că un site web bine conceput este cheia pentru a transmite că sunteți o afacere legitimă și de încredere. Un site web cu un design slab sau învechit va fi adesea citit ca nedemn de încredere sau nesigur pentru clienți, ceea ce vă poate costa afaceri. Acest lucru este deosebit de important dacă vindeți produse sau servicii pe site-ul dvs. web, deoarece clienții vor trebui să introducă informații de plată.


Te ajută să ții pasul cu concurenții

Dacă concurenții tăi au site-uri web frumos proiectate, iar tu nu, ai șansa să-ți pierzi clienții în fața lor, deoarece ei vor vedea concurenții tăi ca fiind afaceri mai bune și mai de încredere.

Încercați să vă obișnuiți să explorați site-urile concurenților și să vedeți ce fac aceștia față de ceea ce faceți dvs. pe propriul dvs. site. Ia notă de lucrurile care arată bine sau funcționează bine și încearcă să le integrezi în propriul tău site web.


Creează consistența mărcii

Dacă încercați să creșteți gradul de cunoaștere a mărcii, este important să aveți un branding consistent pe cât mai multe canale posibil. Site-ul dvs. este locul de plecare pentru o mare parte din afacerea dvs. și, ca atare, ar trebui să dea tonul pentru brandingul dvs. Asigurați-vă că aveți aceleași fonturi, culori, stiluri și machete pe fiecare pagină a site-ului dvs. pentru a asigura coerența și pentru a le informa vizitatorilor unde se află de fiecare dată când fac clic.
Ce face un site web de afaceri bun?

Există multe modalități de a crea un site web bun și multe aspecte ale unui design de calitate. Iată câteva elemente cheie de inclus în designul site-ului web al companiei dvs.:

Navigare ușoară

Majoritatea utilizatorilor vin pe site-ul dvs. cu un obiectiv în minte, cum ar fi să găsească prețul unui articol sau să contacteze serviciul de asistență pentru clienți, așa că doriți să faceți cât mai rapid și ușor posibil ca ei să atingă acel obiectiv. Având un site web confuz, în care utilizatorii trebuie să facă clic și să caute pe larg are ca rezultat clienți frustrați, care probabil să părăsească site-ul dvs. pentru al unui concurent. Navigarea dvs. ar trebui să fie clară și explicită și să includă titluri ample cu subsubiecte conexe.


Design receptiv

Mai mulți utilizatori ca oricând accesează paginile web prin intermediul smartphone-urilor și tabletelor lor, așa că este important să aveți un site web receptiv care să funcționeze bine pe orice dispozitiv pe care este vizualizat. Un site web optimizat pentru dispozitive mobile se adaptează pentru a crea o experiență de vizionare pozitivă, cum ar fi redimensionarea paginilor, ajustarea formatelor de meniu și încorporarea de file drop-down. De asemenea, motoarele de căutare iau în considerare mai întâi aspectul mobil al site-urilor web atunci când accesează cu crawlere site-urile, așa că, dacă doriți să apăreați mai sus în rezultatele motoarelor de căutare, trebuie să vă asigurați că site-ul dvs. este compatibil cu dispozitivele mobile.


Branding consistent

După cum s-a menționat anterior, a avea un brand consecvent în întreaga afacere și site-ul dvs. creează un sentiment de coeziune și profesionalism. Site-ul dvs. ar trebui să aibă același aspect, tipografie și schemă de culori pe fiecare pagină, astfel încât utilizatorii să știe unde se află și unde se află informațiile de care au nevoie pe fiecare pagină. Având un ghid de stil desemnat, procesul de adăugare a paginilor sau elementelor pe site-ul dvs. va fi, de asemenea, rapid și ușor, deoarece aveți un șablon stabilit despre cum ar trebui să arate acele pagini pe site.


Imagini cu scop

Poate fi ușor să treceți peste bord adăugând imagini și videoclipuri pe paginile web; la urma urmei, imaginile și videoclipurile văd mai multă implicare decât textul. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să vă copleșiți paginile cu prea multe imagini inutile. Încercați să obțineți un echilibru între text și imagini atrăgătoare care să îndeplinească un scop; nu includeți doar o imagine de dragul de a face acest lucru.

Încercați să plasați o imagine sau un videoclip după un bloc de text care ilustrează sau susține ceea ce spune textul. În acest fel, vă reiterați punctul și vă implicați clienții fără a-i copleși cu elemente vizuale.


Copie puternică, clară

Copia sau cuvintele de pe pagină sunt o parte vitală a oricărui site web, deoarece aceste cuvinte transmit clienților toate informațiile necesare. Asigurați-vă că copia dvs. este bine scrisă și fără erori și că transmite clar mesajul dvs. într-un mod captivant. Ghidul dvs. de stil ar trebui să includă îndrumări cu privire la modul în care este scrisă copia dvs. pentru a asigura coerența pe site și în toate materialele de branding.

„Copia trebuie scrisă ținând cont de punctul de vedere al spectatorilor site-ului și într-un limbaj pe care ei îl înțeleg, nu tehnicienii vorbesc despre afacere”, a spus Walt Wise, strateg de marketing și coach de afaceri la BPI Strategy Group.


Îndemnuri la acțiune

Un îndemn la acțiune (CTA) este ceva care direcționează clienții să finalizeze o anumită acțiune – de exemplu, un buton pe care fac clic pentru a se abona la buletinul informativ. Butoanele dvs. CTA ar trebui să fie clare și atrăgătoare și să fie conforme cu brandingul dvs.


Viteza mare a paginii

Viteza paginii este cât de repede se încarcă paginile site-ului dvs. atunci când un client face clic pe ele. Este o parte vitală a modului în care clienții interacționează cu site-ul dvs. și afectează modul în care Google vă clasifică site-ul. Dacă una dintre paginile site-ului dvs. durează prea mult să se încarce, clientul va deveni nerăbdător și va căuta informații pe un alt site web, mai rapid. Puteți utiliza PageSpeed ​​Insights de la Google pentru a vedea cât de repede se încarcă site-ul dvs. și pentru a identifica locurile în care vă puteți îmbunătăți viteza paginii.
Sfaturi pentru design de site-uri web de afaceri

Indiferent dacă doriți să îmbunătățiți designul site-ului dvs. web sau abia începeți să vă construiți site-ul, iată opt sfaturi pentru a crea un design puternic de site:

  1. Creați un plan.

Primul pas atunci când creați sau reproiectați site-ul dvs. ar trebui să fie să creați un plan detaliat cu ceea ce doriți să faceți, cum îl veți face și cum fiecare element al site-ului dvs. vă va ajuta să vă deserviți clienții. Planificați o călătorie a clienților de la început până la sfârșit pentru a înțelege bine ce trebuie să ofere site-ul dvs. și cum ar trebui să proiectați fiecare pas. Pentru acest pas, ar trebui să aveți date despre cine sunt clienții dvs., ce le place, ce tipuri de conținut răspund bine și cum au fost convertiți din vizitatori ai site-ului în clienți.

  1. Îndepărtați elementele inutile.

Designul modern al site-ului web se referă la a fi clar, clar și eficient, așa că scăpați-vă de site-ul dvs. de orice lucru neplăcut și inutil. Acestea includ lucruri precum animații, copie excesiv de pronunțată, imagini de stoc străine și prea mult jargon și limbaj promoțional fără sens (de exemplu, „generația următoare”, „robuste”, „inovatoare”).

Clienții din zilele noastre au o durată scurtă de atenție și nu doresc să treacă prin paginile cu conținut pufos pentru a ajunge la ceea ce au nevoie, așa că proiectează-ți site-ul web pentru a fi rapid și la obiect.

  1. Includeți butoanele platformei sociale.

Prezența dvs. online ar trebui să fie o unitate coerentă, site-ul dvs. web servind drept centru. Ca atare, este util să aveți butoane care leagă la platformele dvs. sociale (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram) situate undeva pe site-ul dvs. web – în mod ideal, într-un subsol care călătorește cu clientul în timp ce acesta face clic de la o pagină la alta.

  1. Faceți pagina dvs. de pornire derulabilă.

Deoarece mai mulți oameni ca niciodată accesează site-uri web prin tablete și dispozitive mobile, a avea o pagină de pornire care poate fi derulată înseamnă că site-ul dvs. este accesibil pentru mai mulți utilizatori. În plus, o pagină de pornire care poate fi derulată este modernă și captivantă, deoarece puteți anima elemente ale site-ului dvs. web să apară sau să se mute pe măsură ce utilizatorul derulează în jos la ele. Acest tip de design adaugă un element de interes fără a fi copleșitor sau distrage atenția. Asigurați-vă că vă organizați pagina de pornire care poate fi derulată în secțiuni pentru a facilita navigarea. Pagina dvs. de pornire ar trebui să includă următoarele secțiuni:

Introducere/Despre noi
Prezentare generală a serviciilor
Produse/Caracteristici ale produsului
Mărturii
Studii de caz/Povești de succes
Resurse
a lua legatura
  1. Nu vă fie frică de spațiul alb.

Spațiul alb nu mai este ceva de evitat. Puteți utiliza cu grijă spațiul alb (sau spațiul alb de orice culoare) pentru a ajuta la despărțirea paginilor și pentru a face conținutul mai ușor de citit, acordând prioritate textului cel mai important. De asemenea, spațiul alb vă poate ajuta să determinați unde să plasați alte elemente ale paginii.

  1. Optimizați-l pentru dispozitive mobile.

Potrivit Google, este puțin probabil ca 61% dintre utilizatori să se întoarcă pe un site mobil dacă au probleme în accesarea acestuia, iar 40% vor pleca pentru a merge pe site-ul unui concurent. Ca atare, ar trebui să faceți o prioritate pentru a vă asigura că site-ul dvs. este receptiv pentru dispozitive mobile și arată la fel de bine pe ecranele mai mici. Asigurați-vă că vă adaptați site-urile mobile pentru a răspunde direct nevoilor vizitatorilor site-ului dvs. Gândiți-vă la motivul pentru care accesează site-ul dvs. mobil și la ce informații probabil caută și faceți-le cât mai ușor posibil să ajungă la acele informații.

  1. Ai o strategie SEO.

SEO este o parte vitală a prezenței online a oricărei afaceri și ar trebui luată în considerare la fiecare pas al creării sau reproiectării site-ului dvs. Gândiți-vă la ce conținut este relevant și interesant pentru clienții dvs. și proiectați-vă strategia SEO în jurul acelui conținut. [Citiți articolul conex: Ghidul pentru SEO pentru afaceri mici]

  1. Asigurați-l în siguranță.

Clienții devin din ce în ce mai protejați cu privire la informațiile lor personale, așa că ar trebui să faceți tot ce puteți pentru a le oferi liniștea că informațiile lor sunt în siguranță pe site-ul dvs. Aceasta înseamnă să aveți un certificat SSL actual, care este un fișier mic de date care leagă o cheie criptografică de afacerea dvs. și securizează tranzacțiile cu cardul de credit, transferurile de date, autentificarea și navigarea. Un certificat SSL actual este esențial, deoarece este ceea ce creează protocolul de aplicație „https” și simbolul lacătului în bara de căutare a unui utilizator. Dacă site-ul dvs. nu are un protocol de aplicație „https”, Google va semnala adesea site-ul dvs. ca nesecurizat și va îndrepta clientul departe.
Exemple de design minunat de site-uri web de afaceri

Iată câteva exemple de site-uri web bine concepute pentru a vă inspira propriul design de site web:

Apple

Apple a stăpânit designul curat, clar, minimalist, iar produsele și site-ul companiei întruchipează această estetică.

„Îmi place designul web Apple și modul în care ajung direct la obiect cu o experiență perfectă pentru utilizatorul final”, a declarat Teo Vanyo, CEO Stealth Agents.

Site-ul web este captivant din punct de vedere vizual și ușor de navigat și are un stil coeziv pe fiecare pagină. Există o mulțime de spațiu liber care face imaginile și copierea să iasă în evidență și îți atrage atenția către ceea ce este important pe fiecare pagină.


Christo NYC

Christo NYC este un salon de coafură cu sediul în New York City, cu un site web modern și elegant, care prezintă afacerea și facilitează rezervarea de întâlniri și aflarea informațiilor despre serviciile salonului. Christo NYC încorporează imagini atrăgătoare fără a copleși pagina și are un stil de brand clar.

„Îmi place site-ul lui Christo pentru că îi determină imediat pe oameni să facă rezervări, are un flux bun de informații, stabilește credibilitate cu o copie excelentă a site-ului și folosește un design simplu și ușor”, a spus Galea.


HelloFresh

HelloFresh este o afacere populară de livrare a truselor de masă. Site-ul web al companiei folosește culori strălucitoare, copie puternică și un design care poate fi derulat. Pagina de pornire este extrem de captivantă, cu multe de văzut, secțiuni clare și mai multe îndemnuri la acțiune.

„Dacă le vizitați site-ul web, veți observa că totul este disponibil de pe pagina principală”, a spus Ryan Scribner, coproprietar al blogului de finanțe personale Investing Simple. „Puteți afla despre produs, puteți să vă înscrieți pentru un plan de abonament și chiar să citiți întrebările frecvente chiar de pe pagina de pornire. Majoritatea oamenilor care vizitează site-ul vor avea răspuns la întrebările lor chiar pe pagina de pornire, ceea ce înseamnă că nu trebuie să caute informații. Din punct de vedere al designului, acest site este grozav. Găsiți branding, culori și fonturi consecvente la nivelul întregului site.”

Gotham Greens

Gotham Greens este un cultivator și distribuitor de verdeață cu sediul în New York City. Site-ul web al companiei folosește, de asemenea, o estetică modernă, minimalistă, cu o pagină de pornire care poate fi derulată. Copia site-ului este minimă și directă și facilitează pentru clienți să învețe ce face afacerea și să găsească ceea ce au nevoie.

„Este simplu, dar eficient, folosind un design de o pagină pentru a prezenta cele mai relevante informații fără ca utilizatorul să fie nevoit să facă mai mult decât să deruleze”, a declarat Jake Hill, CEO al DebtHammer.
Instrumente de proiectare a site-urilor web

Există numeroase instrumente disponibile pentru a vă ajuta să creați site-ul web perfect. Iată câteva recomandate de proprietarii de afaceri și marketerii:


Wix

Wix oferă șabloane de site web gratuite, personalizabile, pe care le puteți folosi pentru a vă crea paginile site-ului.

„Există multe resurse gratuite care oferă șabloane care sunt complet personalizabile, dar unul dintre preferatele mele este Wix”, a spus Kelly Andersen, director de marketing la Wealth Continuum Group. „Au design frumoase și este simplu să creezi un site web complet personalizat, care este, de asemenea, optimizat pentru mobil și care va putea fi găsit și pe Google și alte motoare de căutare.”


Figma

Figma este un editor de grafică vectorială bazat pe web și un instrument de prototipare care permite utilizatorilor să proiecteze, să prototipeze și să colecteze feedback, totul într-un singur instrument. Oferă funcții de colaborare, cum ar fi feedback în timp real și partajare ușoară a fișierelor, care permite membrilor echipei să lucreze împreună fără probleme.

„Recomandăm Figma și Sketch”, a spus Paula Glynn, director de marketing de căutare și strategie digitală la Pixelstorm. „Aceste instrumente se integrează foarte bine în procesul de dezvoltare web, iar utilizarea acestor [instrumente] are ca rezultat site-uri web perfecte. Ambele sunt conduse de companii inovatoare care păstrează instrumentele și îmbunătățirile actualizate în mod regulat.”


Canva

Canva este o platformă de design grafic care poate fi folosită pentru a crea mai multe tipuri de conținut vizual, inclusiv grafică pentru site-ul dvs. Canva este gratuit, dar puteți achiziționa un abonament plătit pentru o funcționalitate sporită.

„Canva este, fără îndoială, cea mai bună resursă pentru a crea cu ușurință grafică, logo-uri și multe altele cu aspect profesional și poate fi, de asemenea, un ajutor enorm în crearea de conținut pentru rețelele sociale”, a spus Galea.


Elementor

Elementor este o companie de software care permite utilizatorilor constructorului de site-uri WordPress să-și creeze și să editeze site-urile web folosind un constructor de tip drag-and-drop. Software-ul are un mod receptiv încorporat și vă poate ajuta să vă accelerați site-ul, să generați trafic și să creați pagini web cu aspect profesional.

„Îmi place Elementor. Este un instrument de proiectare a site-urilor web drag-and-drop și nu trebuie să aveți experiență în design de site-uri web pentru a-l folosi”, a spus Julian Goldie, care conduce o afacere de creare de link-uri SEO. „Ceea ce în mod normal ți-ar lua ore pentru a codifica (sau mulți bani în personalul de proiectare a site-urilor web) poate fi obținut cu ușurință în câteva minute cu Elementor.”


Hotjar

Hotjar este un instrument de analiză a comportamentului care analizează utilizarea site-ului web și oferă feedback sub formă de hărți termice, înregistrări de sesiuni și sondaje pentru a vă ajuta să determinați care părți ale site-ului dvs. funcționează bine și care necesită atenție.

„O hartă termică, precum Hotjar sau Crazy Egg, permite unui webmaster să instaleze un fragment de cod pe site-ul lor”, a spus Ben McLaughlan, fondatorul și proprietarul Easy Mode Media. „Aplicația înregistrează apoi informații valoroase despre interacțiunea publicului cu site-ul web. Dacă există o secțiune a paginii de la care oamenii fac clic sau un buton pe care nu se face clic niciodată, acestea sunt informații importante atunci când optimizați un site web și o pagină de destinație pentru conversii.”

Leave a Reply